Сьогодні, 14 липня, в Парижі з розмахом відзначають велике національне свято - День взяття Бастилії.

По Єлисейських полях проходить військовий парад за участю 3,5 тисяч маршируючих чоловіків і жінок, пишуть західні ЗМІ. Після цього по бруківці проїдуть 208 автомобілів, 240 кавалеристів і відбудеться авіапарад - 55 літаків і 31 вертоліт пролетять в небі над Парижем.

Цього року парад вирішили присвятити французькому руху Опору, який діяв у Франції в роки Другої світової війни. На честь нього літаки відомої пілотажної групи Patrouille de France пролетять над містом у вигляді Лорранського хреста, який став символом звільнення Франції від нацистів.

Читайте також: Олланд пропонує створити окремий уряд і парламент для єврозони

Наприкінці свята біля Ейфелевої вежі на Марсовому полі запустять святковий феєрверк.

Популярні новини зараз
Українцям приготуватися до перевірок податкової: вже попередили Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Президент України Петро Порошенко також приєднався до світових привітань французького народу з національним святом. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

"Щиро вітаю Францію і французький народ з Днем взяття Бастилії. Це свято стало символом примирення та єднання, важливість яких сьогодні як ніколи відчуває і українська нація", - написав голова держави.

Нагадаємо, День взяття Бастилії знаменує собою повалення абсолютизму в ході Великої французької революції. Сама історична подія стала днем ​​визволення державних злочинців, заточених в однойменній фортеці.