Митна служба Находки зашкодила ввезенню до Росії майже однієї тонни контрабандних підробок кубиків Рубікa з Китаю.

"У порт Східний з Китаю на адресу фірми з Санкт-Петербургу був ввезений товар "іграшка-головоломка кубик" у кількості близько 12 тисяч штук і вагою близько однієї тонни. У поданій в митницю декларації був вказаний товарний знак іграшок - DIGO", — повідомили в митній службі Находки.

В процесі митного огляду з'ясували, що іграшки, які перевозять, - кубики Рубікa, а права на цей товарний знак належать компанії Seven Towns Limited з Великобританії.

Читайте також: Незвичайне замовлення: на автомийку почистити принесли іграшкову машинку

Проти контрабандистів порушили кримінальну справу за статтею "незаконне використання товарного знаку". Порушникам загрожує штраф до 200 тисяч рублів з конфіскацією майна.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

За даними експертів, близько 60% всіх іграшок, що ввозять до Росії, потрапляють в країну незаконно. Кожен п'ятий виріб, що продається на ринку РФ, не відповідає санітарним нормам. Найчастіше шкідливі ляльки проникають в їхню країну з Китаю і Південно-східної Азії.