Глава прокуратури самопроголошеної влади Криму Наталя Поклонська наголосила, що зречення останнього імператора Росії Миколи ІІ не має юридичної сили.

Про це вона заявила під час церемонії відкриття пам'ятника Миколі ІІ в Лівадії.

"Це копія папірця, підписана олівцем, без дотримання всіх юридичних і процесуально необхідних процедур, форм, тому цей папірець не несе в собі ніякої юридичної сили. Всі це прекрасно розуміють", - заявила прокурор.

Вона підкреслила, що саме цей документ, який власноручно підписав імператор Микола ІІ, в підручниках історії "підносили як нібито зречення від престолу".

Читайте також: Росії дозволили ігнорувати Європейський суд з прав людини

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

Росія, за її словами, залишається великою і її "заступники ведуть нас і показують напрямок і дорогу, якою треба йти, щоб Росія міцнішала і процвітала".

Однак прокурор не уточнила, якщо цей документ не має юридичної сили, то чи має у такому разі в Росії бути імператор.

Нагадаємо, Поклонська отримала від окупаційної влади Криму чин держрадника юстиції 3 класу. Це відповідає за статусом військовому званню генерал-майора.