Легендарний Enterprise – перший у світі атомний авіаносець вивели з експлуатації.

Про списання USS Enterprise (CVN-65) повідомили військово-морські сили США. Церемонія пройшла на верфі в місті Ньюпорт-Ньюс.

Корабель більше 55 років ніс бойову службу: до складу Збройних сил його ввели в 1961 році, а вивели з бойового складу в грудні 2012 року.

Читайте також: США направлять до Південної Кореї атомний підводний човен

Авіаносець Enterprise - єдиний екземпляр такого типу кораблів. Спочатку США планували побудувати ще шість кораблів цього типу, проте через велику вартість - близько 450 млн доларів, від цього відмовились і в подальшому ВМС США перейшли до серійного замовлення кораблів типу "Німіц".

Популярні новини зараз
Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить
Показати ще

Після виведення атомного авіаносця з бойового складу, на Enterprise демонтували озброєння і радіоелектронні системи, потім вивантажили ядерне паливо і частково розібрали енергетичну установку.

У ВМС США вже оголосили, що назва Enterprise має перейти до нового авіаносця класу Gerald Ford.

Як повідомляв сайт Знай.ua, експерт порівняв російський флот з американським.