Недалеко від японського міста Сіроісі знаходиться заповідник "Лисяче село Дзяо", в якому живуть шість видів лисиць.

Це лисяче село насправді є великим зоопарком, в якому можна не лише побачити, але ще й погодувати і погладити цих чарівних істот.

Крім добре відомих рудих лисиць, в селі Дзяо живуть також срібні, арктичні сині, платинові, арктичні темні і схрещені лисиці – всього більше сотні цих милих створінь.

Ті, кому ідея лисячого зоопарку здається жорстокою стосовно тварин, можуть не хвилюватися - територія лисячого села досить велика, і тут у лисиць є достатньо місця, щоб спокійно пересуватися.

На території села побудовані будиночки, годівниці і лабіринти. Однак лисиці сплять прямо в заметах, або в тому місці, де заманеться, - наприклад, на даху годівниці.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Всіх лисиць на додаток до інших превентивних заходів раз на рік перевіряють на наявність хворіб. І слід зазначити, що за весь час існування лисячого села не було жодного випадку зараження.

Як повідомляв сайт Знай.ua, талановитий голландський фотограф Розаліна Раймонд робить чудові фотографії диких лисиць. Вона переконалась, що лисиці – уважні і люблячі істоти, незважаючи на поширену думку, що вони є лукавими і хитрими.