Андерса Брейвіка, засудженого до 21 року позбавлення волі за напад, у якому загинули 77 осіб, зарахували на навчання на факультет політичних наук в університеті Осло.

Як пояснили в адміністрації вишу, усі ув'язнені норвезьких тюрем мають право на отримання вищої освіти, якщо відповідають умовам на вступ, повідомляє ВВС.

"Андерс Брейвік відповідає усім вимогам. Ми дотримуємося наших правил, і він буде зарахований", - заявив ректор університету Осло Оле Петтер Оттерсен.

Два роки тому університет відхилив заяву Брейвіка - тоді у виші вирішили, що його кваліфікація недостатня. Водночас університет дозволив йому опановувати окремі навчальні модулі.

Причини перегляду рішення цього року університет не повідомив.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати
Показати ще

Читайте також: Українські виші зможуть відраховувати студентів за плагіат

Раніше у Норвегії виникла дискусія про те, чи слід навіть розглядати заяви винних у вчиненні настільки гучних злочинів.

Андерс Брейвік відбуває покарання у вигляді 21 року за ґратами за два напади, які він здійснив 22 липня 2011 року.

Спочатку він підірвав бомбу в урядовому районі норвезької столиці Осло, а потім розстріляв на острові Утойя підлітків, що зібралися на з'їзд молодіжного крила норвезької Робітничої партії.

Загалом жертвами Брейвіка стали 77 осіб.