Головний редактор і видавець французького сатиричного тижневика Charlie Hebdo Лоран Суріссо заявив, що видання більше не буде публікувати карикатури на мусульманського пророка Мухаммеда.

Про це повідомляє The Washington Post.

"Ми використовували карикатури на пророка, щоб захистити принципи свободи самовираження", - зазначив Суріссо.

Співробітники журналу, за його словами, виконали свою місію і відстояли право на сатиричні малюнки. Художник видання, відомий під псевдонімом Рісс, зазначив, що метою зображень на релігійну тематику була критика ісламу.

У травні стало відомо, що головний карикатурист французького видання Charlie Hebdo Ренальдо Лузье йде у відставку.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Читайте також: У Франції за тиждень загинуло 700 людей через спеку

Нагадаємо, 7 січня терористи здійснили напад на редакцію французького сатиричного журналу "Charlie Hebdo" в Парижі. Троє озброєних чоловіків розстріляли 12 осіб. Серед них був і головний редактор. Братів Саїда і Шерифа Куаші, винуватці нападу, ліквідувала французька поліція. Ще один підозрюваний - Хамід Мюрад - здався правоохоронцям.

Приводом для збройного нальоту стала публікація карикатур на мусульманського пророка Мухаммеда в журналі.