На додачу до фінансових проблем на Грецію накинулось нове лихо. Масштабні лісові пожежі вирують у кількох регіонах країни.

Про це повідомляє Еuronews.

Полум'я палає у передмісті Афін Кареасі. Сильний вітер розносить дим на десятки кілометрів. Вся грецька столиця оповита смогом. Десятки людей змушені покидати власні домівки.

"Спочатку почало горіти з одного боку. А потім, коли ми навіть не встигли вийти надвір і подивитися, що відбувається, полум'я спалахнуло і на іншому боці. Можливо, хтось здійснив підпал у двох чи трьох місцях одночасно", - зазначають жителі.

Пожежі вирують одразу в кількох регіонах країни. Зокрема, у Лаконії стихія розтяглася на 15 кілометрів. Там загинув 58-річний чоловік.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Читайте також: Греція отримає 7 млрд євро нового кредиту

Разом з рятувальниками з пожежею борються місцеві жителі. Однак гасіння ускладнює суха та вітряна погода. Причину загоряння поки не вдалося з'ясували. Проте не виключають і зумисний підпал.

Прем'єр-міністр Греції Алексіс Ципрас уже попросив про допомогу у гасінні пожеж Францію та Італію.

Через надзвичайну ситуацію в Афінах відклали церемонію складання присяги новими міністрами. Ципрас зробив перестановки в уряді після того, як частина керівної коаліції не підтримала в парламенті пакет реформ, необхідний для отримання фіндопомоги.