Саудівська Аравія повідомила, що арештувала 431 людину, яких підозрюють у причетності до екстремістського угруповання "Ісламська держава", і відвернула плановані напади на мечеті, силові структури і дипломатичну місію.

Як повідомило Радіо Свобода, таким чином була ліквідована організація, що складалася з низки осередків і була пов'язана з "Ісламською державою". Більшість затриманих – саудівські громадяни.

Як заявляють саудівські силовики, організація планувала, зокрема, напади на мечеті і вбивства військових у Східній провінції країни протягом шести п'ятниць (головного дня молитов у мусульман) поспіль, а також напад на неназвану дипломатичну місію і на урядові установи і заклади силовиків у провінції Шарура.

Читайте також: Чеченці задля помсти Путіну вступають до ІДІЛ

Ультрарадикальне сунітське угруповання "Ісламська держава" раніше брало на себе відповідальність за напад у Саудівській Аравії смертника на замінованому авті на блокпост біля в'язниці у червні, а також за два напади смертників на шиїтські мечеті у травні, внаслідок яких загинуло 25 людей.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще