Австралійська влада планує знищити до 2020 року близько двох мільйонів диких котів. Про це повідомив міністр навколишнього середовища країни Грег Хант.

Про це повідомляє Vice News.

"Таким чином, якщо припустити, що це чотири тварини на день, це просто бійня 80 мільйонів природніх видів на день", - пояснив член "Комісії зі зникаючих видів" Грегорі Ендрюс.

Влада наголошує, що не має особистої ворожості до котів, проте, завезені колоністами у 1788 роки хижаки розплодилися до величезної кількості. Їх тепер в країні більше 20 мільйонів.

Чиновник підкреслив, що через те більше ніж 120 мільйонів видів тварин у Австралії перебувають під загрозою зникнення через розмноження диких котів. Нова п'ятирічна програма боротьби із дикими котами включатиме моніторинг хижаків.

Популярні новини зараз
Пенсії пропонують підняти на 60%: щоб більше не перебиватися копійками Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають
Показати ще

Читайте також: Кіт заборонив туристам знімати гроші через банкомат (відео)

Уряд виділив на проект близько 3,6 мільйона доларів. Знищувати пухнасту загрозу планують відстрілами та отруйною приманкою "Цікавість", яку протягом кількох років розробляли приватні біотехнологічні компанії на замовлення держави. Приманку планують вкладати до м'яса або ковбаси.

Нагадаємо, що раніше у США скажений кіт тероризував цілий квартал. Тварина кидалася на місцевих мешканців, кусала та шкрябала.