Уряд Ірану готовий до повної ліквідації ядерної зброї. Згідно резолюції ООН, у країни є 90 днів на виконання своїх "антиядерних" зобов'язань.

Про це повідомляє Корреспондент.

"Іран підкреслює необхідність повної ліквідації ядерної зброї як вимоги міжнародної безпеки та зобов'язання за договором про нерозповсюдження ядерної зброї", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: США можуть застосувати військову силу проти Ірану – глава Пентагону

Країна також заявила про свою активну участь у всіх зусиллях, спрямованих на порятунок людства від ядерної загрози.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

20 липня Рада безпеки ООН прийняла резолюцію про припинення іранської ядерної програми в обмін на полегшення санкцій проти Тегерана.

Згідно резолюції, великі держави не робитимуть дій протягом 90 днів. Опісля - вони зобов'язані розпочати підготовку про скасування санкції проти Тегерана по лінії Радбезу ООН, щойно МАГАТЕ підтвердить виконання Іраном своїх зобов'язань.

Документ наголошує, що Радбез ООН "припинить розгляд іранського питання щодо порядку денного через 10 років після вступу угоди в силу".