Під час сьогоднішнього засідання Міжнародного суду ООН в Гаазі російська сторона обрала цілком очікувану тактику: виправдатися у будь-який спосіб, щоб не нести відповідальності. Таку думку озвучила заступник очільника МЗС Олена Зеркаль.

Про це повідомляє "Укрінформ".

За її словами, протягом всього виступу представники відповідача намагалися запевнити суддів, що у Росії не знали про виникнення терористичної діяльності на Донбасі, а про дискримінацію за расовою ознакою у Кремлі ніхто уявлення не мав.

"Вони звинувачують усіх, це їхня реальність", - додала вона.

Зеркаль зазначила, що вся міжнародна спільнота готова підтримати Україну у протидії агресору та притягнути до відповідальності осіб, причетних до ескалації конфлікту та окупації територій.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою
Показати ще

Втім, поки що про остаточний вирок говорити зарано – правозахисники радять не очікувати рішень раніше, ніж за місяць.

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, що віце-прем'єр з євроінтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе заявила, що недосконалість норм міжнародного права не дала змоги Україні вчасно подати позов проти Росії.