Згідно із останнім опитуванням, більшість чехів вважають "Ісламську державу" більшою загрозою для їхньої країни ніж бойові дії на сході України. Таке дослідження провів Інститут дослідження громадської думки Чехії.

86% мешканців Чехії відносять "Ісламську державу" до потенційної світової небезпеки, в той час як українських терористів 64% сприймають як світову загрозу. Щодо континентальної безпеки: 84% чехів вважають "ІД" європейською загрозою, 72% побоюються сепаратистів із України. Через дії "Ісламської держави" за безпеку Чехії хвилюються 72%, а через війну на Донбасі 64%.

Опитування провели серед населення Чехії віком від 15 років. У ньому взяли участь 1022 особи. Цікаво, що старше покоління більше боїться ісламістів, а молодь більше хвилюється через Донбас.

Читайте також: У Північній Кореї заборонили критикувати Кім Чен Ина

Прем'єр-міністр Чехії Томаш Проуза заявив, що в країні буде відбуватися інформування щодо Ісламу. Багато мешканців країни асоціюють цю релігію із тероризмом. За його словами, найчастіше у ЗМІ згадується Іслам в матеріалах про тероризм.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Астролог побачив у травні "лихо" для України Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще