Уряд Молдови закликав високопоставлених чиновників відмовитися від поїздок до Росії.

Прем'єр-міністр Республіки Молдова Павло Філіпп і голова парламенту Андріан Канду вручили послу Росії в Кишиневі ноту протесту через систематичні обшуки молдавських високопосадовців в Росії та допити в недипломатичній манері представників влади Молдови.

"Молдавські офіційні особи під час в'їзду в РФ неодноразово зазнавали принизливих допитів і обшуків з боку представників російських спецслужб. Така поведінка неадекватна і необгрунтована. Примітно, що ці дії почали застосовуватися після початку розслідування про відмивання близько 22 мільярдів доларів з РФ через один з молдавських банків", - цитує документ Укрінформ.

В документі підкреслюється, що стосовно одного з високопоставлених чиновників МВС Молдови російські спецслужби 35 разів використовували такі методи, як затримання і обшуки.

Через подібні практики керівники Молдови закликали чиновників тимчасово відмовитися від поїздок до Росії.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Як повідомляв сайт Знай.ua, уряд Молдови має намір відкликати посла республіки Думітру Брагіша із Російської Федерації.