Штати Нью-Йорк і Вашингтон збираються оскаржити новий імміграційний указ президента США Дональда Трампа.

Про це заявив генпрокурор Нью-Йорка Ерік Шнайдерман у своєму Twitter.

"Ми приєднуємося до позову генерального прокурора штату Вашингтона проти другого указу президента Трампа про "заборону на в'їзд мусульман", - йдеться в твіті.

Ще раніше штат Гаваї також заявив про намір оскаржити указ Трампа через суд. Позов до суду подали у вівторок, 7 березня.

Зазначимо, що 6 березня Трамп підписав новий виконавчий указ про посилення імміграційної політики. Документ набуде чинності 16 березня.

Указ забороняє на 90 днів в'їжджати в США громадянам Ірану, Ємену, Лівії, Сирії, Сомалі та Судану. Дія документа не поширюється на власників віз чи посвідчення на проживання, виданих до 27 січня.

Також на 120 днів буде припинена програма прийому біженців. Цей захід не торкнеться тих, кому призначили час прибуття в США, кого взяли на себе зобов'язання прийняти і вже прийняли.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку
Показати ще

Як повідомляв сайт Знай.ua, Дональд Трамп оприлюднив нове вирішення ситуації з біженцями.