В Росії назвали причини катастрофи двох винищувачів на авіаносному крейсері "Адмірал Кузнєцов". Виявилося, що під час походу в Сирію у 2016 році головною причиною втрати перехватчиків при посадці на крейсер став обрив троса аерофінішера.

Про це заявили в промислово-оборонному комплексі, - передають російські ЗМІ.

"У випадку з втратою МіГ-29К трос обірвався внаслідок того, що літак приземлявся на палубу під критичним кутом. Посадка ж Су-33 відбувалася штатно, і в цьому випадку можна попередньо говорити про неякісне тросі. Але в обох випадках ніяких претензій до літаків бути не може", - пояснили в службі.

Нагадаємо, за два місяці (листопад-грудень 2016 року) російська авіація втратила два палубних винищувача. Один з яких Су-33 під час посадки на крейсер скотився з палуби. Пілот встиг тоді катапультуватися.

А місяцем раніше МіГ-29К через обірвання ерофінішера літак завис у повітрі. Після вичерпання пального, літак рухнув. Льотчик також врятувався.

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Як повідомляв раніше інформаційний портал "Знай.ua", єдиний в РФ авіаносний крейсер "Адмірал Кузнєцов", який нещодавно повернувся з "сирійського походу", на 2,5 роки відправлять на ремонт і модернізацію.