Німецька влада вирішила створити федеральне відомство, що боротиметься з популізмом. Називатиметься воно "Міністерство рідного краю".

Про це повідомляє видання DW.COM.

Створенням нового мінстерства перейнялися Консервативний блок партій Християнсько-демократичний союз та і Християнсько-соціальний союз. Вони впевнені, що ця структура допоможе подолати популізм у сільській глибинці та допоможе розвитку села.

Палким прихильником цієї ідеї є очільник міністерства сільського господарства Крістіан Шмідт, тож цілком ймовірно, що саме на базі його відомства і з'явиться "Міністерство рідного краю".

Шмідт переконаний: якість та умови життя в сільських регіонах стануть центральною темою найближчих років. І люди, котрі там живуть і працюють, не повинні відчувати себе кинутими напризволяще. Він запевнив мешканців німецької глибинки, що жоден регіон не залишиться наодинці зі своїми проблемами.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

За словами голови фракції ХДС у федеральній землі Тюрінгія Майка Морінга, райони, на які держава перестає звертати увагу, стають дуже легкою здобиччю для популістів.

"Ми не віддамо їм наші міста і селища", – заявив він.

Підтримувати село влада Німеччини планує запровадженням стипендій для медиків і педагогів, проведенням високошвидкісного інтернету, а також збирається дозволити отримувати водійські права 16-річним жителям віддалених регіонів.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", популізм українських політиків може залишити державу без підтримки Євросоюзу.