Урядові війська Іраку планують масштабну спецоперацію, в ході якого збирають остаточно вибити бойовиків "Ісламської держави" зі всіх районів Мосулу.

Про це повідомляє "ВВС Україна".

За словами американського представника у коаліції міжнародних сил Бретта Макґурка, незабаром місто повністю звільнять від терористів.

"Якщо вони не підуть, то загинуть там. Бойовики потрапили у пастку", - додав він.

На даний час успішні операції проведені переважно у західних регіонах Мосула, але повернути контроль над всіма територіями військам не вдається із 2014 року.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Залишаються у небезпеці близько шість сотень мешканців, які досі не виїхали звідти.

Днями стало відомо, що за містом знайшли масові поховання – припускають, що це могили цивільних в'язнів, які зазначили катувань з боку терористів ІД.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що аеропорт поблизу іракського Мосулу від бойовиків ІД звільнили підрозділи урядових військ.