Нещодавно до Німеччини на відпочинок приїхали діти переселенців зі сходу України. 40 з них розмістилися у молодіжному центрі "Düppel" у районі Целлендорфу, а 20 відправились у місто Нойштреліц до місцевого Центру родини.

Про це повідомляє Berlin visual.

Діти з Донецької та Луганської областей відпочиватимуть у Німеччині два тижні. Потім буде ще два заїзди - з Харкова та Дніпропетровська. Усіх юних переселенців відбирали волонтери організації "Станція Харків".

Критеріями відбору був вік - від 10 до 14 років. Перевага віддавалася тим, у кого були в наявності всі необхідні для оформлення проїзних документів папери.

Читайте також: Кожен дев'ятий українець потребує гуманітарної допомоги

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

"Важливим було й те, чи відпускають батьки за кордон свою дитину чи ні. Деякі переселенці так налякані, що відпускати від себе дітей боялися, раптом їх не повернуть назад в Україну. А відсутність підпису одного з батьків унеможливлює поїздку", - розповіла волонтер з Берліну Ольга Пішель.

Варто зауважити, що у Берліні буде не звичайна зміна, а циркова. Шість викладачів з популярної берлінської циркової студії "Cabuwazi" щодня вчитимуть дітей своєму мистецтву. Отримані навички у жонглюванні або їзді на одноколісному велосипеді, діти покажуть у кінці зміни, 1 серпня.