Скасування медичної реформи Obamacare, яка є ініціативою колишнього президента США Барака Обами, призведе до того, що 24 млн американців втратять медичне страхування.

За інформацією Reuters, про це свідчать дані бюджетного управління конгресу.

Вже у 2018 році без медичного страхування залишаться близько 14 млн громадян США. У 2026 році кількість незастрахованих людей сягне 24 млн. Зазначається, що скасування Obamacare дозволить федеральному бюджету Сполучених Штатів зекономити 337 млрд доларів з 2017 по 2026 роки.

За час існування реформи охорони здоров'я 20 млн американців отримали медичне страхування. 7 березня Республіканська партія представила проект заміни Obamacare.

Нагадаємо, що скасування Obamacare було одним з головних рішень чинного голови Білого дому Дональда Трампа. Раніше більшість у палаті представників конгресу проголосували за початок скасування реформи.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.ua", прес-секретар Білого дому Шон Спайсер виправдав слова президента Трампа щодо прослуховування з боку Обами.