Найбільш вірогідним кандидатом на місце постійного представника Росії при ООН у кулуарах Держдуми називають 61-річного постпреда Росії при НАТО Олександра Грушка.

За інформацією прокремлівських ЗМІ з посиланням на джерела у владі, Грушко розглядається в числі "основних" претендентів посісти місце Віталія Чуркіна, який 11 років представляв РФ при Організації Об'єднаних Націй і помер у Нью-Йорку 20 лютого. Про інших кандидатів ніде відомостей немає.

Поки що інтереси Росії при ООН транслює перший заступник постпреда Петро Іллічов.

Згідно російського законодавства, на цю посаду людину призначає президент за пропозицією глави МЗС після консультації з парламентом.

Про Грушка відомо, що він є випускником МДІМВ і працює в зовнішньополітичному відомстві з 1977 року. Починаючи з 1995 року, він очолював російські делегації на різних міжнародних заходах, пов'язаних з контролем над озброєнням і питаннями безпеки, пізніше був директором департаменту загальноєвропейського співробітництва МЗС РФ, а з 2005 по 2012 рік – заступником міністра закордонних справ.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Постпредом РФ при НАТО Грушко працює з 2012 року, змінивши на цій посаді Дмитра Рогозіна.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", один з чиновників нью-йоркської мерії повідомив, що причиною смерті Віталія Чуркіна став інфаркт.