Російські хакери неодноразово атакували сайт передвиборної кампанії кандидата в президенти Франції Емманюель Макрона та його електронну пошту.

Про це повідомила японська дослідницька компанія Trend Micro.

Починаючи з грудня 2016 року сайт Макрона атакували близько 150 разів.

Глава відділу цифрових технологій передвиборної кампанії Макрона Мунір Махджоубі підтвердив тривалі атаки. Як розповів він, члени штабу Макрона отримували листи з посиланнями на фальшиві сайти.

При цьому він не назвав атаку втручанням Росії у вибори, але уточнив, що методи, що застосовуються хакерами, схожі на ті, які використовувалися щодо передвиборної кампанії Гілларі Клінтон у США.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

"Ми не можемо бути впевнені на 100%. Але це була серйозна атака, хоча вдалося уникнути витоку даних", - зазначив Махджоубі.

Фахівці Trend Micro вважають, що передвиборний штаб Макрона атакувало хакерське угруповання Pawn Storm, яке в США пов'язують з російським урядом. Але сама компанія не стала заявляти, що сайт Макрона атакували російські хакери.

Як писав раніше інформаційний портал "Знай.ua", помічник кандидата в президенти Франції Еммануеля Макрона звинуватив Кремль у кибератах.