Ірландські дипломати вирішили попросити країни Євросоюзу закликати населення Північної Ірландії до возз'єднання з рештою частини острова, щоб зберегти членство в ЄС.

Вони хочуть добитися підтримки цієї ідеї у лідерів країн євроспільноти на саміті, що пройде в Брюселі в суботу, 29 квітня. Там планують обговорювати позицію держав ЄС стосовно умов Brexit, передає The Independent.

Про те, що в фінальний договір по Brexit потрібно включити пункт про прихильність сторін ідеї єдиної Ірландії, ще наприкінці березня заявив глава ірландського уряду Енда Кенні. Така риторика розізлила офіційний Лондон. У столиці Туманного Альбіону відповіли, що більшість жителів Північної Ірландії хочуть залишитися у складі Великобританії.

Як відомо, під час референдуму про вихід Сполученого Королевства з ЄС 55,8% північних ірландців висловилися проти Brexit. Це дало привід націоналістичній партії "Шинн Фейн" ініціювати референдум про статус Північної Ірландії.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", після виходу Великобританії з Євросоюзу Іспанія може заявити свої права на Гібралтар.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще