В Євросоюзі задумались над перспективами вступу Туреччини до союзу. Країни-члени планують обговорити питання про призупинення переговорів з турецькою стороною.

Про це повідомляє Die Welt, посилаючись на джерела в європейських дипломатичних колах. Подальші перспективи Туреччини винесуть на порядок денний зустрічі міністрів закордонних справ країн ЄС. Вона запланована на 28-29 квітня й пройде на Мальті.

"Глави МЗС закличуть Комісію ЄС розслідувати, чи не порушила Анкара керівні принципи переговорів про приєднання до ЄС, і чи не варто їх тимчасово призупинити", - пояснило джерело.

Таке рішення почали обговорювати на тлі нещодавнього референдуму щодо зміни положень конституції. Єврокомісія рекомендувала призупинити переговори з Анкарою про членство в ЄС на невизначений час. Своє рішення аргументували "серйозними і тривалими порушення принципів свободи, демократії і прав людини" в Туреччині.

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, президент Туреччини Реждеп Таїп Ердоган різко висловився на адресу ОБСЄ, після коментаря організації щодо конституційного референдуму в країні.

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще