Президент Європейської комісії Жан-Клод Юнкер закликатиме американські штати Огайо і Техас до проголошення незалежності від США. Таку заяву Юнкер зробив, виступаючи на саміті Європейської народної партії на Мальті, повідомляє Politico.

"Новий президент США радів такій події, як Brexit, і переконує інші країни піти тим самим шляхом. Що ж, якщо він продовжить в тому ж дусі, я сам буду просувати незалежність, наприклад, штатів Огайо або Техас", - заявив очільник Європейської комісії.

Така досить різка заява єврочиновника стала реакцією на нещодавню репліку Білого дому про те, що американський президент Дональд Трамп "свого часу очолив заклик до проведення Brexit і цілком поважає волю британського народу".

У той же час, Юнкер наголосив, що вихід Великобританії з ЄС не стане кінцем Євросоюзу як такого. І як би цього не хотілось таким людям, як Трамп, Brexit не розвалить ЄС, а стане натомість початком "чогось нового, чогось кращого".

Президент Єврокомісії додав, що 27 країнам-членам ЄС потрібно ще багато зробити, зокрема посилити сферу безпеки і оборони.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Як повідомляв сайт Знай.ua, 29 березня Великобританія офіційно запустила процедуру виходу з Європейського Союзу.