Голова Європейської комісії Жан-Клод Юнкер впевнений, що Brexit змусить членів Євросоюзу впевнитися у тому, що залишати його не варто.

Таку думку Юнкер висловив в інтерв'ю німецькому Bild am Sonntag.

"Приклад Великої Британії дасть зрозуміти усім, що зі складу ЄС виходити не варто. Держави, які залишаться, будуть закохуватися знову і відновлювати свої обітниці з ЄС", відповів голова Єврокомісії на питання щодо можливого виходу із Союзу інших країн.

Крім того, Юнкер зазначив, коментуючи Brexit, що половинчастого членства у ЄС ніхто не терпітиме, тож на зустрічі 27 лідерів ЄС, яка відбудеться наступного тижня у Римі, Велику Британію не розглядатимуть "учасником свята".

"У Європі ви їсте те, що на столі, або не сидіть за столом ", - заявив люксембурзький політик.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно
Показати ще

На думку Юнкера, ще більше країн приєднаються до ЄС у майбутньому, але не до 2019 року, коли закінчується термін його головування у Єврокомії, адже поки ніхто не з кандидатів не відповідає вимогам.

Зазначимо, що праві сили у Нідерландах та Франції виступають за вихід з Євросоюзу, але цих політиків підтримують 30-40% громадян.

Як повідомляв портал "Знай.ua", президент США Дональд Трамп може скоротити бюджет військової допомоги іншим країнам, що торкнеться Центральної та Східної Європи.