Глава Європейської комісії Жан-Клод Юнкер вважає, що введення в Туреччині страти стане останньою краплею і покладе кінець нормальних відносин між Анкарою і Брюсселем.

Туреччина введенням смертної кари перейде "саму червону з усіх червоних ліній", сказав Юнкер, передає DW.

"Виплата всього обсягу цих коштів буде схвалена тільки тоді, коли будуть виконані всі умови", - прокоментував Юнкер фінансування Туреччини Європейським Союзом. На даний момент в Туреччину перерахували 167,3 мільйона євро, всього обсяг виплат становить - 4,45 мільярда євро. Дані кошти передбачаються тільки для проведення реформ.

"Абсурдно направляти гроші на підготовку суддів, якщо саме ці судді сидять у в'язниці", - помітив європейський політик.

Раніше "Знай.ua" повідомляв, що у президента Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана закінчується терпіння. Глава держави заявив, що якщо ЄС не відкриє нові пункти переговорів про вступ країни, то він попрощається з союзом.

Популярні новини зараз
Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще