В одному з найвідоміших музеїв Берліна сталася надзвичайна подія: сьогодні вночі, 27 березня, невідомі викрали золоту монету вагою в сто кілограмів.

Про це місцева поліція написала на своїй сторінці в Twitter.

"Сьогодні вранці близько 3.30 в результаті крадіжки зі зломом в музеї Боде в районі Мітте була вкрадена унікальна золота монета", - пишуть поліцейські.

З музею Боде винесли унікальну золоту монету, на якій зображений профіль британської королеви Єлизавети II. Діаметр виробу досягає 53 сантиметрів, а товщина - трьох. Згідно номінальної вартості, за монету можна віддати трохи менше мільйона доларів, однак експерти запевняють: справжня вартість вкраденої реліквії - 3,7 мільйона євро.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Нагадаємо, раніше інформаційний портал "Знай.ua" повідомляв про те, що у музей Ван Гога у Амстердамі нарешті повернеться картина, яку викрали майже 15 років тому.