Нові подробиці у справі Захарченка не вщухають досі. Нещодавно в мережі з'явилася інформація про те, що 27 вересня СБУ опублікувала запис розмови, з якої випливає, що радник теперішнього ватажка "ДНР" Дениса Пушиліна домовлявся з кимось про повалення Олександра Захарченко.

Про це повідомила "Хвиля" з посиланням на Youtube-каналі СБУ.

Захарченко

Як можна побачити на записі, помічник Пушиліна Олександр Лаврентьєв веде переговори з двома особами в одному з ресторанів турецької Анталії.

Особистість співрозмовників поки не встановлена.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Під час бесіди спливло багато питань, одне з яких було присвячене можливості «стабілізувати ситуацію», якщо більш адекватна людина змінить Захарченка в Донецьку, як це сталося в Луганську, де восени 2017 роки замість Ігоря Плотницького поставили Леоніда Пасічника.

У відповідь співрозмовники додали:

«Ваша ідея зрозуміла. Ви забираєте Захара, ставите Пушиліна, зливаєте Ташкента з цим, як його, Козаковим, та втихомирюєте їхні потішні батальйони, змінюєте уряд ».

До слова, один із найвідоміших інтернет-провайдерів східної України "Онлайн-Україна" є платником податків у так званій "ДНР".

Про це повідомив народний депутат України від БПП Мустафа Найєм.

бойовик ДНР

Зокрема, нардеп розповів, що формально провайдер зареєстрований у Запорізькій області проте у той же час він є платником податків у Куйбишевському районі тимчасово підконтрольного терористам міста окупованого Донецька.

"Маленька деталь великого хаосу у прифронтових містах. Всі ці факти вже передані до СБУ, де запевняють, що реакція буде вже скоро", - написав він.
Як з'ясував нардеп вся техніка та база даних на всіх абонентів провайдера, сервера доступу та вся технічна документація знаходиться на тимчасово окупованій території.

Більше того за словами нардепа син власника цієї компанії не приховує факту свого проживання в окупованому Донецьку. Крім того він є постійним учасником денецьких автогонок.

"Син власника компанії відкрито бере участь у донецьких автогонках, а типовий договір його підприємства "висить" у відкритому доступі на сайті Російського провайдера onlinedn.ru", - додав Найєм, опублікувавши також документи, що підтверджують реєстрацію компанії-провайдера.

Маленькая деталь большого хаоса в прифронтовых городах. Все эти факты уже переданы в СБУ, где уверяют, что реакция будет уже скоро. Но коротко расскажу и вам. Неделю назад был в Авдеевке, это всего несколько километров от линии фронта и "промки". Во время разговора с местными жителями, как бы между прочим, рассказали удивительный факт, от которого я слегка оторопел и поверил не сразу. И зря. Посмотрите и поймете, это голые факты. Оказалось, что один из главных интернет-провайдеров города Авдеевка, который находится в шести километрах, является плательщиком налогов и официально зарегистрирован в Куйбышевском районе г. Донецк. Формально компания с символическим названием "Онлайн-Украина" зарегистрировано в Запорожской области. Но вся база данных абонентов провайдера, сервера доступа и другое техническое оборудование также находятся на оккупированной территории. Сын владельца компании открыто принимает участие в донецких автогонках, а типовой договор его предприятия "висит" в открытом доступе на сайте Российского провайдера onlinedn.ru. Как я уже сказал, все эти факты уже переданы в СБУ, и я очень надеюсь, что в ближайшее время после проверок будут предприняты соответствующие меры. Копия справки налоговой инспекции ДНР - в первом комментарии.

Geplaatst door Mustafa Nayyem op Donderdag 27 september 2018

Разом з тим варто відзначити, що колишні полонені ДНР днями шокували мережу розповідями про своє життя на окупованій території. Знущанням немає меж, такі витончені тортури і приниження бачили тільки за Гітлера і Сталіна.

Наразі вже відомо, що опублікувати всі ці страшні розповіді допомогла відома правозахисниця, голова "Центр громадянських свобод" та координатор громадської ініціативи "Євромайдан SOS" Олександра Матвійчук.

Олександра разом з колегами підготувала моніторинговий звіт "Пережили пекло". Саме з нього вона написала пост, взявши цитати документальних свідчень.

"Я просила мене не бити, говорила, що вагітна. Вони сказали, що "дуже добре, що укроповский дитина помре". Нас били всім, чим завгодно: і прикладами, і ногами, і бронежилетами, які знайшли у нас. Били по всіх частинах тіла. Про мене гасили бички. Мені, тому що я дивилася і кричала, коли били інших, зав'язали очі скотчем. Я на той момент була на третьому місяці вагітності, і в результаті побиття у мене почалася кровотеча. Я втратила свідомість".

Чоловік заробив на яхту та "Бентлі", забезпечуючи ліками "ДНР".

Нагадаємо, про те, що ватажка терористів так званої "ДНР" Олександра Захарченка ліквідують восени, добре знали у "команді" іншого бойовика, Дениса Пушиліна, котрий після цього зайняв його місце.

Як повідомляв Znaj.ua, на Донбасі ліквідували відомих сепаратистів з позивними "Реал" та "Сирена".

Також Znaj.ua писав про те, що голова політичних програм Українського інституту майбутнього Юрій Романенко розповів, які настрої простежуються у жителів тимчасово окупованих територій Донбасу.