Мережу сколихнула новина про те, що український політв’язень Олег Сенцов має шанси на повернення на Батьківшину.

Про це повідомило "Громадське", посилаючись на російське опозиційне видання «Новая газета» з посиланням на джерело, близьке до переговорів щодо обміну полоненими між Росією і Україною.

Олег Сенцов

Як розповіло джерело, Росія може повернути політв'язня Олега Сенцова на територію України у разі видачі країні громадян РФ, засуджених у США — Віктора Бута і Костянтина Ярошенка, а також арештованої влітку 2018 року Марії Бутіної.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Астролог побачив у травні "лихо" для України Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

За даними співрозмовника, Москва готова обговорювати таку «гуманітарну акцію» безпосередньо з Вашингтоном, «при цьому Україна не буде стороною переговорів».
В свою чергу, Захарова повідомила виданню, що «не в курсі» таких ініціатив.

В контексті новини варто згадати про те, що ще в кінці серпня доля Сенцова і трьох росіян обговорювалась під час телефонної розмови глав зовнішньополітичних відомств США та Росії Майка Помпео і Сергія Лаврова.

Як додало видання:

«Помпео тоді підняв питання про звільнення Сенцова, Лавров в свою чергу заговорив про незаконне утримання в тюрмах США бізнесмена Бута і льотчика Ярошенко, а також про «переслідування під надуманим приводом» громадянки Росії Бутіної».

Будемо слідкувати за подальшим ходом подій.

Нагадаємо, незаконно засудженого у Росії українського режисера Олега Сенцова примусово вивезли з колонії, де він відбуває покарання до місцевої лікарні.

Як повідомляв Znaj.ua, харків'яни пропонують дати режисерові Олегу Сенцову статус почесного громадянина міста.

Також Znaj.ua писав про те, що Олегу Сенцову прийшов лист з проханням завершити акцію голодування. Таке послання написав Сенцову ще один в'язень Кремля Станіслав Клих.