Адміністрація президента США Дональда Трампа відновлює санкції проти Ірану. Вони були зняті в рамках угоди 2015 року.

Про це повідомляє BBC.

Нові санкції торкнуться експорт нафти, судноплавство, банкову галузь і всі, які стосуються економіки.

Спеціальний представник США по Ірану Брайан Хукс зазначив, що Вашингтон даними енергетичними санкціями має намір скоротити до нуля нафтові доходи Ірану. Він заявив, що влада працює над мінімізацією дестабілізації на глобальному ринку.

Прапор Ірану

Популярні новини зараз
На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Держсекретар Америки Майк Помпео заявив, що незважаючи на масові протести в Ірані, які виникли як реакція на відновлення санкцій, влада США переконані, що ситуація не дозволить Ірану відновити повторний запуск розробки ядерної зброї.

"Ми впевнені, що іранці не приймуть цього рішення", - повідомив держсекретар США.

Держсекретар підтвердив, що будь-які країни, включаючи складу ЄС, які будуть мати спільний бізнес з іранськими компаніями, також будуть потрапляти під обмеження Міністерства фінансів США.

"Європейським компаніям буде заборонено вести справи одночасно і з США, і з Іраном", - пояснив Помпео.

Нагадаємо, ще одна країна хоче накласти санкції на Україну, і це не Росія чи Угорщина. Такого від них ніхто не чекав.

Як повідомляв Знай. ua, Трамп хоче позбавити світ популярної платіжної системи. Міністерство фінансів США продовжує активну економічний тиск на іранський режим.

Знай. ua писав, що ціла країна повстала проти Трампа. На Близькому сході пройшли акції протесту.