У вівторок, 13 листопада, канцлер Німеччини Ангела Меркель запропонувала створити Раду безпеки Європейського Союзу для централізації політики в галузі безпеки і оборони на континенті.

Про це Меркель заявила під час звернення до депутатів Європарламенту з приводу майбутнього Європи, передає The Local.

"Я буду пропонувати створення європейської Ради безпеки з головуванням на ротаційній основі" Ангела Меркель

Нагадаємо, ситуація в Україні залишається дуже серйозною, незважаючи на успіхи в справі демократизації країни і боротьби з корупцією. Про це заявила в п'ятницю канцлер Німеччини Ангела Меркель на спільній прес-конференції з прем'єр-міністром Польщі Матеушем Моравєцьким.

Популярні новини зараз
3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Зокрема, вона розповіла, що Україна досягла значних успіхів на шляху повної демократизації суспільства та боротьби з корупцією, проте є й інші негативні моменти, які завдають шкоди іміджу країни.

"З одного боку, є успіхи на шляху демократизації України, боротьби з корупцією, з іншого, на жаль, є небажані моменти в реалізації Мінських домовленостей", - сказала вона.

Більше того, вона нагадала і про складні моменти в Азовській акварторії, де Росія фактично заблокувала прохід суден до портів. За словами канцлера, Німеччина і Польща у тому, що стосується України, "працюють в одному напрямку".

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", новина світового масштабу вразила політиків, експертів, журналістів і звичайних громадян. Канцлер Німеччини прокоментувала своє рішення. Наслідки, з якими може зіткнутися країна, дійсно серйозні. Однак канцлер прокоментувала цю ситуацію зі своєї точки зору.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що канцлер Німеччини вже зустрілася з президентом Петром Порошенком і поговорила з ним за зачиненими дверима. Про це в прямому ефірі 24 каналу розповіла кореспондент Марія Писаренко.