Можливість "рокіровки" прем'єра на іншого представника партії ANO обговорять партнери по коаліції чеського першого міністра Андрія Бабиша. Так, соціал-демократи вирішать, чи зможе інший представник партії зайняти місце глави уряду.

Такі маніпуляції обговорюються через скандал з нібито викраденням сина Бабиша і вивезенням до Криму.

Андрій Бабиш

Чеське видання Novinky повідомляє, що для можливої зміни прем'єра соціал-демократи проведуть зустріч з партією ANO і самим Бабишем для отримання роз'яснень щодо цього скандалу.

За інформацією журналістів, партнери по коаліції Бабиша розглядають варіант його добровільної відставки і заміни на іншого представника партії ANO. Якщо ж останні не погодяться на таку пропозицію, соціал-демократи не виключають варіант з виходом з коаліції і розпуск парламенту. А ось опозиція напередодні одноголосно закликала Бабиша подати у відставку на тлі цього скандалу.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

Варто нагадати, що в ЗМІ просочилися деталі гучного міжнародного скандалу, в якому фігурують підозрювані у корупції члени сім'ї одіозного прем'єр-міністра Чехії. За словами журналістів, син прем'єр-міністра Чехії Андрій Бабиш-молодший заявляє, що в минулому році його насильно відправили в окупований Крим і утримували там, щоб "заховати" на тлі гучного розслідування можливих корупційних діянь його батька.

Напомним раніше повідомлялося, що в уряді Польщі різко відреагували на пропозицію українського посла Андрія Дещиці відновити знищені українські пам'ятки на території країни. Про це розповів оглядач відділу міжнародної політики DT.UA Володимир Кравченко з посиланням на свої джерела в польському уряді.

Нагадаємо, роздача паспортів: Угорщина вирішила ізолювати Україну від ЄС.

Як повідомляв Знай.uа США збільшать Україні найважливіше: підписано закон.

Знай.uа писав, рай для заробітчан: стало відомо, де в Євросоюзі самий жирний шматок.