Прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей висловилася проти нового референдуму щодо виведення країни з ЄС (Brexit). На думку глави британського уряду, цей крок завдасть "непоправної шкоди" його (уряду) політиці. Про це пише агентство Reuters.

Так, Тереза Мєй вважає, що референдум "поставить під питання здатність уряду діяти демократично", а ще може призвести до розділення країни.

Нагадаємо, "Знай.uа"писав, що Тереза Мей шокувала світ несподіваною заявою: він помер.

Більшість членів уряду Великобританії вважають, що Brexit – мертва угода, і закликають Терезу Мей знайти інший варіант, в тому числі і через другий референдум.

Передає The Times.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

По закінченню саміту ЄС, на якому Брюссель вирішив не переглядати угоду, більшість міністрів вирішили, що документ навряд чи пройде через парламент.

За інформацією видання, в уряді стався розкол на три табори: в одному з них п'ять міністрів, серед яких міністр праці і пенсій Ембер Радд і міністр фінансів Філіпа Хаммонда. Вони підтримують другий референдум, якщо інші варіанти вичерпаються.

Проте дві групи міністрів виступають проти референдуму. Серед них – міністр навколишнього середовища Макйл Гоув і глава поліції Саджида Джавід, які не підтримують вихід з угоди, але схвалюють Brexit.

Як раніше повідомляв "Знай.uа", Європа поставила Британію на місце: більше ніяких розмов

З'явилася інформація, що лідери країн-членів ЄС на спецзаседании Евросовета прийшли до спільного рішення з приводу Brexit. Так, стало відомо, що переглядати рішення про вихід Великобританії з Євросоюзу більше не будуть.

Також Знай.uа" писав про те, що Скуйовдив волосся і погладив по руці: Юнкер на саміті лідерів ЄС пояснював свою поведінку Мей.

Президент Європейської комісії Жан-Клод Юнкер в черговий раз продемонстрував свою ексцентричність. Це сталося на саміті лідерів ЄС Брюсселі.

Раніше повідомлялося, що прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей хоче відновити переговори з Євросоюзом щодо Brexit. Глава Єврокомісії заперечує можливість повторних переговорів. Юнкер переконаний, що досягнута угода по Brexit є кращим.

Нагадаємо, що прем'єр Великобританії Тереза Мей в черговий раз жорстко висловилася про Brexit. Так, Мей вважає, що в її стратегії виходу Британії з складу Європейського союзу немає альтернатив.