Розвідувальний корабель ВМС Великобританії HMS Echo, який зайшов в порт Одеси, є сигналом для Росії, що свідчить про підтримку України перед загрозою агресії.

Про це заявив міністр оборони Великобританії Гевін Вільямсон під час свого візиту до України, передає BBC.

Гевін Вільямсон

"Те, що ми говоримо Росії, те, що ми говоримо президенту Путіну, - вони не можуть продовжувати діяти і не звертати уваги на міжнародні закони і норми". Гевін Вільямсон

Вільямсон переконаний, що цей корабель не стане останнім. Слідом за ним в Україні з'являться і інші військові кораблі в рамках постійної присутності Великобританії.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Також відомо, що міністр Велкобритании планує зустрітися з сім'ями 24 полонених українських моряків.

Згідно з даними ВВС, російський уряд назвав корабель Великобританії шпигунським.

Нагадаємо, що Вашингтон США має намір виділити Україні $10 млн як допомогу Військово-морським силам України після небезпечної ескалації з боку Росії" в Керченській протоці. Про це повідомив речник Держдепу Роберт Палладіно.

Проте, даний транш попередньо повинен бути схвалений Конгресом. Відзначається, що дані кошти призначені для того, щоб збільшити військово-морський потенціал Києва.

"Ми робимо це спільно з Литвою і великою Британією, які також планують збільшити допомогу Україні у сфері безпеки", - зазначає Палладіно.

Раніше портал писав, міністр оборони України Степан Полторак дав доручення підготувати документацію для будівництва морської військової бази поблизу Азовського моря.

Зокрема, Полторак розповів, що вже наказав командуючому українським флотом розробити всі необхідні розрахунки для створення в Азовському морі боєздатну флотилію.

Нагадаємо, Турчинов розкрив план повернення в Азовське море.

Як повідомляв "Знай.uа", корабль-розвідник НАТО прибув в Одесу.

Також "Знай.uа" писав, що "вбивця підводних човнів" пронісся над Чорним морем і узбережжям Криму.