Переговори адміністрації Білого дому і Демократичної партії по завершенню призупинення роботи американського уряду ("шатдаун") пройшли невдало.

Про це написав у своєму Twitter президент США Дональд Трамп.

За словами очільника країни, перемовини з представниками протилежної партії вів особисто віце-президент країни Майк Пенс.

"Він поінформував мене про підсумки зустрічі. Ніякого прогресу не було", - написав Трамп.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Крім того Трамп розповів, що наступний раунд переговорів повинен відбутись вже 6 січня.

"Врешті-решт ми повинні вирішити всі проблеми по нашій південному кордоні", - підкреслив президент.

Варто відзначити, що нинішня адміністрація Білого дому наполягає на виділенні Конгресом понад 5 млрд доларів на будівництво стіни на кордоні з Мексикою. У свою чергу Демократична партія, яка отримала більшість у Конгресі виступає рішуче проти цього.

Конфлікт між гілками влади відразу ж відбився на роботі державних установ, адже сторони не можуть узгодити бюджет.

Це у свою чергу призвело до "шатдаун" - закриття ряду бюджетних відомств в США. На сьогодні без роботи тимчасово залишаються близько 800 тис. чоловік.

Разом з тим варто відзначити, що санкційні війни на світовій політичній арені тривають. Уряд Сполучених Штатів Америки обговорює варіанти запобігання зняття штрафних заходів з бізнесу скандального російського мільярдера Олега Дерипаски.

Так, лідер демократів у Сенаті Чак Шумер підготував резолюцію, яка не підтримує вже прийняте рішення Мінфіну США зняти санкції з компаній EN +, Rusal і EuroSibEnergo

"Я роблю це не тому, що вирішив, що Конгресу слід вжити заходів проти цього — я поки що не прийняв таке рішення, — а щоб зберегти процедурні можливості для внесення такої резолюції, якщо вона знадобиться", заявив Шумер.

Він зазначив, що конгресмени продовжать оцінювати підстави для рішення адміністрації президента Дональда Трампа зняти санкції з компаній, підконтрольних Дерипасці. Була б проста більшість в Палаті представників, так і в сенаті, щоб документ потрапив на стіл президента США. Але Трамп майже напевно накладе вето на цю міру, тому законодавці повинні зібрати достатньо голосів, щоб скасувати президентське вето.

Нагадаємо, Болтон застеріг Сирію від фатальної помилки.

Як повідомляв "Знай.ua", американці масово тікають від Трампа.

Також "Знай.ua" писав, що Трамп загрожує паралізувати уряд на довгі роки.

"Шатдаун": переговори тривають.