Сирійський уряд не повинен використовувати хімічну зброю тільки тому, що США виводить з країни свої війська. Про це застеріг радник президента США Дональда Трампа з питань національної безпеки Джон Болтон, пише Укрінформ, посилаючись на Reuters.

"Позиція США проти використання хімічної зброї сирійським режимом абсолютно не змінюється і абсолютно не змінюється наша позиція, що будь-яке використання хімічної зброї буде покарано дуже сильно, як ми це зробили двічі", - сказав Болтон на брифінгу під час перебування в Ізраїлі.

Крім того, Болтон закликав режим Асада не мати ілюзій на цей рахунок.

Він додав, що режим Асада не повинен мати жодних ілюзій з цього приводу.

"В той час, як відбувається планування виходу наших військових, ми не хочемо, щоб режим Асада розглядав наші дії як якусь зміну в нашому неприйнятті застосування зброї масового знищення", - зазначив Болтон.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію
Показати ще

Нагадаємо, раніше Трамп почав виведення військ з Сирії, Помпео підтвердив.

Війська США виходять з Сирії, процес виведення вже почався. Про це стало відомо зі слів державного секретаря Сполучених Штатів Майка Помпео, пише місцеве видання Newsmax. Помпео підкреслює, що США дійсно виводить війська з Сирії, і президент США Дональд Трамп не поводиться на цей рахунок двозначно.

Точні дати повного виведення військ з Сирії тримають в секреті – США не хоче, щоб противник дізнався, коли це станеться.

Держсекретар додав, що Америка продовжить протистояти діям Ірану на близькому сході.

Нагадаємо, уряд залишив країну без бюджету і пішла на канікули.

Канікули вже почалися, новий рік відзначили. Однак, за часткове припинення роботи уряду, за так званим "Шатдауну", відмовилися голосувати у Палаті представників США. Політики дуже рідко шукають легкі шляхи.

Про це стало відомо завдяки заяві секретаря республіканської більшості в нижній палаті Стівена Скэлиса.

Варто нагадати, що приїзд екс-директора ЦРУ Джека Девайн був пов'язаний із завершенням процесу створення Православної Церкви України і свідчить про важливу роль і підтримки США в питанні надання Томосу - таку думку висловив політолог Катерина Одарченко коментуючи факт особистого спілкування по телефону Державного секретаря США Майка Помпео з Предстоятелем Православної церкви митрополитом Епіфанієм.