Як повідомляє статистика Мінфіну, держборг США з приходом Трампа підріс на 2 трлн доларів.

Передає Хвиля.

"Державний борг США на кінець 2018 року склав 21,974 трильйона доларів, що на 2 трильйони доларів більше, ніж до того, як президент Трамп вступив на посаду", — затверджує Мінфін.

Дональд Трамп
Дональд Трамп

Вони відзначають, що державний борг США зростав швидкими темпами через фінансову кризу, яка накрила світ у 2008 році. Тоді Конгрес і тодішній президент Барак Обама затвердили фінансування стимулів, щоб зберегти економіку США.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

"Заборгованість почала знижуватися на початку терміну президентства Трампа, але знову зросла у минулому році. В кінці 2017 року була проведена реформа, яка призвела до зниження податків та істотного зменшення корпоративного оподаткування, що зменшило доходи в казначейство", — кажуть у Мінфіні.

Наголошується, що американський президент обіцяв під час передвиборної гонки "позбутись" від держборгу за 8 років.

В даний момент американський держборг становить 78% від ВВП США – це найвищий показник з 1950 року.

Нагадаємо, Економіка Росії впаде: США готують новий сюрприз Путіну

Незважаючи на те, що США щоразу радує Росію новими санкціями, у них ще не вичерпався запас заборон, які можна застосувати до країни-агрессору

Про це заявив радник президента Дональда Трампа з національної безпеки Джон Болтон. Відомо, що гучну заяву він зробив в Тбілісі.

Як раніше повідомляв "Знай.ua" Трампа підозрюють у 18-річному злочин: шатдаун триватиме, поки не визнається

це Пов'язано з тим, що в Конгресі не можуть узгодити держбюджет на 2019 р., а органи влади залишилися без фінансування. Про це написав міжнародний політолог Кухалейшвілі Георгій.

Також Знай.ua" писав про те, що Поки українці голодують резерви НБУ ломляться від золота

Міжнародні резерви Національного банку України в жовтні виросли на $99 млн до $16,737 млрд, а на початку листопада завдяки розміщенню єврооблігацій Міністерством фінансів досягли $18,069 млрд.

Про це повідомила прес-служба НБУ, передає Хвиля.