Соціологічної служби Gallup провели дослідження, результати якого показали, що рекордний відсоток американських громадян хоче виїхати з країни.

Про це повідомляють ЗМІ.

Зокрема, за результатами дослідження близько 16% опитаних американців висловили бажання покинути країну. За словами соціологів такий показник став найвищий за весь час проведення досліджень.

Варто відзначити, що при президентстві Барака Обами покинути країну зголосились лише 10 % опитаних. Під час правління Джорджа Буша-молодшого цей показник становив 11 відсотків.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Разом з тим варто відзначити, що ще 19 грудня урядом Німеччини були схвалені законопроекти, які стали спусковим гачком для масштабної реформи німецької міграційної політики.

Зокрема, ці зміни готувалися майже рік. Вони стали приводом для серйозного занепокоєння у Варшаві, адже пророкують істотний відтік української робочої сили. Так, Німеччина багатша за Польщу і здатна дати заробітчанам кращі умови для праці і зарплати. У багатій Німеччині, де середня зарплата перевищує 2100 євро "чистими", безробіття тримається на рівні 4,8%, а понад 12 млн робочих місць залишаються вакантними.

Якщо в Німеччині буде відкритий ринок праці для нерезидентів Євросоюзу, ця країна буде немов магніт для українців, охочих спробувати щастя за кордоном.

Відомо, що прийняті закони наберуть чинності до 2020 року. Іноземці, які мають в руках конкретне ремесло, зможуть на набагато більш простих умовах "підтвердитися" в Німеччині і отримати право на проживання.

Німецький експерт Маттіас Майєр зазначив, що їх кількість набагато менша, ніж ті 500 тисяч, про яких кажуть у Польщі.

"У 2009 році В Німеччині приїхали 16 тис. кваліфікованих робітників з країн, що не входять в ЄС. У 2017-му ця цифра зросла до 38 тис. Після того як нові закони почнуть діяти, я припускаю розширення цієї групи на 10 тис., а за кілька років, можливо, на 15 тис. осіб на рік. Але ніякого буму не буде", - говорить експерт.

Нагадаємо, Порошенко розповів, скільки українців скористалося безвізом.

Як повідомляв "Знай.ua", українцям подарували безвіз у райське містечко.

Також "Знай.ua" писав, що Україна розширить контроль над Чорним морем вдвічі.

Трудова міграція: за яких умов українці перестануть тікати з країни