Президент Туреччини Реджеп Ердоган у січні прилетить до Москви для зустрічі з російським колегою Володимиром Путіним.

Про це повідомило турецьке агентство Anadolu.

ЗМІ повідомляют, що президенти, зокрема, планують обговорити ситуацію в Сирії і постачання до Туреччини зенітних ракетних систем С-400.

У Кремлі підтвердили інформацію про заплановану зустріч, однак зазначили, що точна дата поки невідома.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

"Лідери домовилися, що зустріч скоро буде, але точна дата поки не визначена", - заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 5 січня, президент Петро Порошенко зустрівся з турецьким лідером Реджепом Ердоганом. Порошенко зазначив, що в ході розмови президенти обговорили досить велике коло найважливіших питань. В тому числі і укладення двосторонньої торговельної угоди між країнами.

"Ми обговорили шляхи зміцнення стратегічного партнерства, посилення координації взаємодії на міжнародній арені, перспективи укладення двосторонньої угоди про зону вільної торгівлі", - сказав президент України.

Як повідомляв портал "Знай.uа", президент Російської Федерації Володимир Путін і прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе повинні "покласти край" старим питання про укладення мирного договору між державами. Цю заяву зробив сам глава японського уряду Сіндзо Абе.

"Знай.uа" писав, що Російська православна церква підписаний Вселенським патріархом Варфоломієм Томос про надання автокефалії ПЦУ назвала "простий папером". Про це повідомив у своєму офіційному Telegram-каналі 5 січня голова синодального відділу Московського патріархату із взаємин церкви з суспільством і ЗМІ Володимир Легойда.

Голова Відділу зовнішніх церковних зв'язків Московського патріархату митрополит Іларіон у свою очередьь заявив, що минулий 2018 рік можна порівняти з 1054-м - роком Великого розколу в християнській церкві.

На думку митрополита, тепер "в сім'ї Православних церков настала ситуація такого ж розколу, який може зберегтися на десятиліття чи століття".