Бувають ситуації, коли немає можливості вибрати мир або війну.

Про це журналіст Олександр Міхельсон написав в Facebook.

"Коли подивишься російське телебачення, розумієш просту й сумну річ: поганий мир, може, і кращий за хорошу війну, але бувають ситуації, коли вибирати не доводиться", - пише журналіст

І коли сьогодні кандидати в президенти говорять, що для миру «потрібна тільки політична воля», хочеться дізнатися, чи цікавилися вони думками протилежного боку.

Популярні новини зараз
Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа
Показати ще

"Тату, чому вони нас вбивають? - запитує шестирічний герой книги донецького письменника, і отримує відповідь: - Тому що фашисти".

Це фрагмент сюжету про художньому перформансі в Донецьку, його показували на російському НТВ. Коли подивишся російське телебачення, розумієш сумну річ: поганий мир, може, і кращий за добру війну, але бувають ситуації, коли вибирати тупо не доводиться.

У парадигмі російської пропаганди (а отже, і сепаратистської, і то в квадраті) всі події на Донбасі - це абсолютно неспровокована збройна агресія Києва. Це треба відчути.

Як говорить в тому ж сюжеті композитор на прізвище Хохлов: "Начебто ж нічого такого не робили. Чому раптом такі обстріли, бомбардування? Народу скільки загинуло ... "

І видно, що він щиро дивується.

Тобто не було вбивств Чернявського і Рибака, не було захоплень військових частин і розстрілу колони "Альфи" - на такі речі будь-яка держава реагує абсолютно однозначно. Все мирно було, і тут несподівано бандерівці давай бомбити.

Журналіст каже, що можна зрозуміти гиркиних, у яких є ідея «русского мира». У них свої таргани в голові. А ось хохлових зрозуміти неможливо. Просто тому, що все було не так.

Це означає відсутність поля для компромісу.

Нагадаємо, стало відомо про те, що черговий відморозок Путіна вбив себе на Донбасі: не пережив реалій "русского мира".

Як повідомляв портал Знай.uа, бойовики так званої "ДНР" заявили, що захопили в полон бійця Збройних сил України.

Також портал Знай.uа писав, що в суботу, 19 січня, 93 бригада Збройних сил України ("Холодний Яр") повідомила, що її бійці збили дрон терористів.