На днях український в'язень Кремля Олександр Кольченко в російській колонії провів зустріч з правозахисником Уральської адвокатської групи.

Про це стало відомо завдяки повідомленням адвоката Тетяни Щур у соцмережі Facebook.

За інформацією правозахисниці, крайня зустріч відбулася ще 25 грудня 2018 року.

"Жодних змін з часу попередньої зустрічі: відвідує спортивний зал, бібліотеку, отримує дієтхарчування у вигляді ложки сиру, шматочки масла й яйця пару раз на тиждень. Дуже переймається через те, що ніяк не може отримати книги, які надсилають йому друзі - вони йдуть назад адресатам без пояснень з боку колонії", - написала правозахисниця.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Також вона розповіла, що з 27 грудня по 6 січня Кольченко перебував у штрафному ізоляторі (ШІЗО).

"За що? "За самовільне пересування поза локальної ділянки". Але так "пересуваються" по колонії всі і завжди. І тільки перед особливими днями особливих засуджених виділяють і карають. Причому коли і де це було, хто написав рапорт, засуджений, як правило, не пам'ятає або не знає. Так саме сталося із Сашком і перед Новим роком. Саме так "за пересування" в спортзал, бібліотеку, їдальню", - розповіла Щур.

Крім того, правозахисниця повідомила, що зі слів адвоката, Кольченко ще більше схуд і став замкнутим.

"Не сподобався він мені. Блідий якийсь, худенький зовсім і замкнутий. Напружений. Припинив посміхатися", - цитує Щур адвоката.

Варто нагадати, що наймолодший в'язень Кремля, серед полонених українських моряків, яких захопили в Керченській протоці, військовий Андрій Ейдер в ув'язненні міг заразитися дуже страшною хворобою - гепатитом. Про це у соцмережі Facebook розповів адвокат полонених моряків Микола Полозов, він послався на інформацію захисниці Ейдера Олександри Маркової.

Нагадаємо, у політв'язня Павла Гриба виявили страшну хворобу: до слабоумства – один крок.

Як повідомляв Знай.uа Береза відповів на погрози Кадирова.

Знай.uа писав, прокуратура видала ордер на арешт десятків журналістів: все законно.