Мінські угоди зазнали краху, Путін порушує усі домовленості і поливає Донбас нищівним вогнем.

Війна на Донбасі
Війна на Донбасі

Президент Петро Порошенко нагадав Володимиру Путіну про Мінські угоди, під якими той поставив підпис, які припускали серед іншого - виведення російських військ.

Про це повідомляють ЗМІ з посиланням на заяву президента.

Петро Порошенко
Петро Порошенко

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Порошенко нагадав, що план із врегулювання ситуації на Донбасі був викладений в Мінських домовленостях, на яких і грунтуються санкції проти Росії. Також президент анонсував новий пакет "азовських санкцій".

"План, який велику кількість людей критикують, не читаючи. В Мінських домовленостях чітко записано - виведення всіх іноземних військ з території України, і там стоїть підпис Путіна. Висновок всього важкого озброєння і військової техніки з території України - назад приберіть в Росію. І там стоїть підпис Путіна. Забезпечення відновлення українського суверенітету і влади на території окупованого Донбасу. Там стоїть підпис Путіна ", - підкреслив Порошенко.

Петро Порошенко
Петро Порошенко

Глава держави резюмував, що тільки після цього можливо політичне врегулювання.

Нагадаємо, Путін не піде на загострення на Донбасі, поки в Україні йдуть вибори.

путін
путін

Але Керченська протока залишається зоною потенційного напруження.

Про це 24 каналу в коментарі розповів голова правління Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко.

Як повідомляв раніше Знай.ua, на окупованих територіях Донбасу проросійські бандформування "ЛДНР" приведені у повну бойову готовність.

Путін
Путін

Російська Федерація не лише передає бойовикам відремонтовану військову техніку, а й проводить з ними навчання. Зарарз терористи проходять вишкіл поблизу житлових кварталів на окупованих територіях.

Також Знай.ua писав про те, що у соціальних мережах користувачі тролять чергового "героя ДНР" з Росії, який прагне стати бойовиком та перетворитися на вантаж-200.