У Росії за останні десять років значно зріс масштаб військових навчань. А на "Схід-2018" кількість військових побив рекорд 40-річної давності - понад 300 тисяч людей. Аналітики з Шведського інституту оборонних досліджень зробили висновок - Російська Федерація готується до війни.

Про це стало відомо завдяки повідомленням шведських ЗМІ.

Путін та Шойгу
Путін та Шойгу

Так, за інформацією аналітиків, вивчаючи дані про всі маневри ЗС РФ, починаючи з 2009 року, автори доповіді зазначили, що раніше Росія більше відпрацьовував навички в умовах локального конфлікту. Тепер же мова йде про велику війну.

"Схід-2018"
"Схід-2018"

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Як приклад, фахівці наводять навчання "Захід-2017" і "Схід-2018", де брали участь від 100 до понад 300 000 військових. Таким чином Росія вчить армію "вести війну на більшій частині континенту", вважають аналітики.

Варто нагадати, що рішення про введення персональних санкцій щодо Росії за агресію в районі Керченської протоки візьмуть 18 лютого, коли розпочнеться засідання міністрів закордонних справ Євросоюзу. Про це стало зрозуміло зі слів глави міністра закордонних справ Павла Клімкіна. Він не виключає, що згодом ЄС повернеться і до питання економічних санкцій.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Канада, відома давніми і особливо теплими відносинами з Україною, виділить велику суму грошей на проведення чесних і прозорих виборів у нас в країні. Так, міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд, під час Українського ланчу, організованого Фондом Віктора Пінчука в рамках Мюнхенської конференції з безпеки, розповіла про стурбованість держави виборним процесом в Україні і плани виділити $25 млн.

За словами Христі Фріланд, ці гроші необхідні для того, щоб Україна змогла забезпечити прозорі вибори і безпеку від спроб втручання ззовні.

Нагадаємо, ціни на нафту різко злетіли вгору і побили багатомісячний рекорд.

Як повідомляв Знай.uа Столтенберг втомився няньчитися з Путіним: підписуй, а то пошкодуєш.

Знай.uа писав, обстріл в Мар'їнці: імена загиблого і поранених воїнів оприлюднили в мережі.