Уповноваженого Президента РФ в так званому "Кримському федеральному окрузі" Олега Белавенцева заочно засудив до 13 років позбавлення волі Святошинський районний суд Києва.

Про це повідомив генпрокурор України Юрій Луценко в Facebook.

Белавенцева визнали винним у скоєнні посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, а також підбурювання до державної зради та ведення агресивної війни проти України.

У ході слідства було встановлено, що з лютого-березня 2014 року Белавенцев був в Криму і за попередньою змовою з іншими представниками влади РФ допомагав військовослужбовцям РФ співпрацювати з військовими козацькими товариствами.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Такі дії мали конкретну мету – порушення суверенітету і територіальної цілісності України, "шляхом ведення агресивної війни для організації окупації і подальшої анексії території півострова Крим, що призвело до тяжких наслідків у вигляді порушення територіальної цілісності України".

До того ж зазначається, що одночасно з цим Белавенцев підбурював українських військових вчинити державну зраду.

Раніше повідомлялося, що окупанти перетворили аннексированный півострів військову базу. Поки Євросоюз загравав з Путіним, він розгорнула в Криму зброю для атаки по будь-якій точці Європи.

В окупованому Криму розгорнуті дальні бомбардувальники Ту-22М3. Про це повідомляють російські ЗМІ з посиланням на главу комітету РФ з оборони Віктора Бондарева.

Нагадаємо, "труп Путіна" влаштував шоу в українському Криму. Путін розпочав візит у Крим з показухи.

Як повідомляв Знай. ua, Путін позбавив росіян Інтернету. Сайти без реєстрації ЗМІ заблокують за фейковую новину без попередження.

Знай. ua писав, що окупанти "реанімували" Кримський міст до приїзду Путіна. Окупанти намагаються хоч якось відтягнути неминуче обвалення гнилий конструкції.