Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков прокоментував перебіг перший тур виборів України та розкрив план діяльності правоохоронців у другому.

Арсен Аваков
Арсен Аваков

Про це він розповів у інтерв'ю Соні Кошкіній, передає LB.ua.

Аваков розповів про специфіку роботи МВС у передвиборчий період, кібер-атаках, враження від особистості Володимира Зеленського, подальші перспективи політиків Юлії Тимошенко та Петра Порошенка.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Я не коментую результати конкретно кожного з кандидатів. Я дивлюся на результати з точки зору процедури: чи вдалося нам, МВС, виконати все, що було потрібно? Так, в день голосування у нас було 2319 звернень, порушено 47 кримінальних справ: незаконна агітація, фотографування заповнених бюлетенів, спроба виносу, підкуп виборців і так далі. Зафіксовано три факти підписаних, але не заповнених протоколів підрахунку голосів – 50 округ (Добропілля), Баришівка (Київська область) і с. Мирне Біляївського району Одеської області.Однак, в цілому можна сказати, що волевиявлення пройшло спокійно, ми змогли забезпечити достатньо високий рівень безпеки. Тепер важливо провести грамотний підрахунок голосів і не допустити зіткнень і заворушень", - стверджує міністр.

вибори в Україні
вибори в Україні

Аваков відмовився коментівати свої "електоральні вподобання" стосовно трьох рейтингових кандидатів - Зеленського, Порошенка і Тимошенко.

"Я не буду нічого радити ні Тимошенко, ні Порошенко, ні Зеленському. Я буду їм допомагати з точки зору забезпечення їх прав на виборах. Але не більше", - підкреслив міністр.

Кандидатуру слуги народу він прокоментував із точки зору "людського ставлення", однак при цьому додав, що кандидат готовий делегувати повноваження на посаді президента України.

"Зеленський - порядна людина з іншого світу. З іншої площини. Готовий розбиратися з проблемами, але водночас визнає, що в багатьох питаннях не цілком компетентним. У моєму розумінні, це означає, що він готовий делегувати повноваження", - резюмував глава МВС.

Нагадаємо, Володимир Зеленський сказав, коли має намір оприлюднити прізвища першої п'ятірки своєї команди.

Як повідомляв раніше Знай.ua, світові ЗМІ активно стежили за першим туром президентських виборів в Україні і вже опублікували перші матеріали про наше волевиявлення.

Також Знай.ua писав про те, що станом на 01 квітня 0 08:45 ЦВК оопрацювала вже 50% голосів виборців та назвала перші результати.