Українська політика, на жаль, мало коли відрізнялася толерантністю та адекватною міжособистісною взаємодією між ключовими фігурами, а особливо - в контексті виборчої боротьби.

президентські вибори в Україні
президентські вибори в Україні

Не стали виключенням і цьогорічні вибори президента України, констатує журналіст Дмитро Литвин, передає LIGA.net.

"За три тижні до другого туру ненависті стане ще більше, і породив її тільки один кандидат – Петро Порошенко. Його передвиборна кампанія побудована на поділі на табір Порошенка і нібито на табір Путіна. Порошенко демонтував саму можливість діалогу між своєю кампанією і всіма іншими. Його вибір – конфронтація", - вважає журналіст.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня
Показати ще

Тому цілком логічно, що багато захисники Порошенко накинулися з образами та погрозами на всіх, хто підтримав Зеленського, і цю кампанію дискредитації Зе – вони будуть продовжувати рости у геометричній прогресії шаленими темпами.

"По-перше, за три тижні до другого туру після всього пережитого, сказаного і зробленого проти опонентів – неможливо перебудуватися. По-друге, по-іншому в штабі Порошенка вже просто не вміють – так вибудувана технологія. Основний ресурс його штабу піде на те, щоб мінусувати Зеленського. І це може стати відвертим цькуванням", - підкреслив Литвин.

Не варто ігнорувати і той факт, що українці переживають стрес від війни уже шостий рік поспіль. Наразі він посилюється страхом за майбутнє України у тандемі з ненавистю, перенесеною у центр політичного життя, – це дуже небезпечний набір.

У будь-який момент може знайтися якийсь неврівноважений чоловік, який вважатиме за потрібне, керуючись просто ненавистю, "врятувати Україну". Додайте до цього легкість доступу до зброї.

"Правда в тому, що насильство – і в тому числі політичне насильство – стало частиною життя нашого суспільства", - зауважив Литвин.

Вибори в Україні
Вибори в Україні

Так, однією з головних турбот штабу Зеленського та його друзів зараз повинна бути просто безпека кандидата.

"Кому потрібні розкол і протистояння тут у нас? Кому потрібна реальність насильства? Хто скористається таким деструктивом? Звичайно, Кремль", - резюмував журналіст.

Нагадаємо, Антон Геращенко прокоментував результати першого туру виборів президента України та поділився власним прогнозом щодо другого, у якому зустрінуться Петро Порошенко та Володимир Зеленський.

Як повідомляв раніше Знай.ua, Національна суспільна телерадіокомпанія України запросила кандидатів у президенти, що пройшли в другий тур, взяти участь у дебатах.

Також Знай.ua писав про те, що радник Володимира Зеленського Руслан Рябошапка зазначив, що не бачить сенсу в проведенні дебатів з чинним президентом.