Екс-народний депутат Давид Жванія просить столичний суд заборонити виїжджати за кордон президенту Петру Порошенку та ряду інших чиновників протягом одного року після проведення парламентських і президентських виборів.

Петро Порошенко

Про це повідомляє прес-служба Окружного адміністративного суду міста Києва з посиланням на позов політика.

"Позивач на позовних вимогах просить суд визнати протиправною бездіяльність Національної поліції за непроведення всіх заходів для забезпечення захисту нацбезпеки і не протидія організованій злочинності, яка склалася з чиновників категорії "А" і "Б" і з осіб, що займають політичні посади, суддів Верховного суду та апеляційного суду, які, на його думку, могли здійснювати корупційні злочини", — йдеться у повідомленні.

Давид Жванія

Популярні новини зараз
Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Жванія також просить суд "визнати протиправною бездіяльність СБУ за непроведення всіх заходів для забезпечення захисту національної безпеки України від організованої злочинності цими особами".

Те саме звинувачення політик закидає на адресу Адміністрації Державної прикордонної служби України - бездіяльність щодо забезпечення захисту нацбезпеки країни.

Серед них — не проведення систематизації і не розробка пропозицій для внесення змін у законодавство України, а саме про заборону виїжджати за кордон посадовим особам категорії "А" і "Б", особам, які займають політичні посади, суддів Верховного Суду та апеляційного суду, протягом одного року після проведення парламентських і президентських виборів та протягом одного року після їх звільнення.

"Серед третіх осіб - президент Петро Порошенко, голова ВРУ Андрій Парубій, заступник голови АПУ Олексій Філатов, прем'єр-міністр Володимир Гройсман, директор НАБУ Артем Ситник, голова ВС Валентина Данішевська, народні депутати, члени уряду, ВККСУ та ін. Всього позивач зазначив 180 третіх осіб", — кажуть в суді.

Петро Порошенко
Петро Порошенко

Жванія також готує клопотання про забезпечення позову, в якому буде просити заборонити ГМО випускати з країни даних осіб.

Зараз вирішується питання про відкриття провадження за даним адміністративним позовом.
Суд також оприлюднив повний текст позову.

Нагадаємо, що Жванія є кумом Віктора Ющенка – він хрестив його сина Тараса.

Нагадаємо, українців на дебати Порошенка з самим собою звозили за списками.

Як повідомляв раніше Знай.ua, генеральний прокурор України Юрій Луценко зізнався, що раніше був шанувальником "Кварталу 95", лідером якого є шоумен і кандидат в президенти Володимир Зеленський.

Також Знай.ua писав про те, що Юлія Тимошенко записала звернення, в якому заявила, що кандидат у президенти Володимир Зеленський переможе у другому турі виборів.