Станом на 8.00 понеділка, 22 квітня, у ЦВК обрахували 90% бюлетенів.

ЦВК
ЦВК

Про це йдеться на офіційному сайті ЦВК та оприлюднено результати другого туру, лишилося опрацювати лише 10%.

Дані свідчать, що кандидат у президенти Володимир Зеленський отримав 12 245 777 голосів українців, що становить 73.17%.

Натомість за його опонента, чинного президента Петра Порошенка проголосували 4 100 084, що становить 24.50% голосів виборців.

Варто відзначити, що майбутньому президенту країни вже зателефонував очільник США Дональд Трамп.

Дональд Трамп
Дональд Трамп

Про це повідомив у соціальній мережі Twitter спецпредставник США з питань України Курт Волкер.

Ініціатором телефонної розмови стала американська сторона.

"Президент Трамп зателефонував привітати Володимира Зеленського з перемогою на виборах та український народ з мирними та демократичними виборами. Ми й надалі будемо підтримувати зусилля України у відновленні територіальної цілісності та протидії агресії", - написав Волкер.

Окрім того стало відомо, що в штабі Зеленського вже святкують перемогу. Сам шоумен дуже бурхливо відреагував на опубліковані дані і ледве стримав емоції.

Так, на радісній хвилі, Володимир Зеленський палко поцілував дружину Олену. Журналістам вдалося зловити фото закоханої пари - радість Олени Зеленської можна зрозуміти, адже тепер вона стане Першою леді.

Крім того, Володимир Зеленський звернувся до українців, прокоментувавши дані виборчого штабу.

Штаб Володимира Зеленського

"Я хочу подякувати моїх батьків, моїй дружині. Якби вона почула раніше все те, що говорили про мене, мабуть, вона б не вийшла за мене. Спасибі всій нашій команді. Окрема подяка Оксані і пані Любі, які прибирали за тими, кого я назвав вище. Дякую правоохоронцям за чесну службу, СБУ за те, що тримали мене в тонусі. Військовим за те, що бороните Україну", — сказав Володимир Зеленський.

За даними журналістів, в лобістських колах у Вашингтоні, американці нібито вже дали Петру Порошенку гарантії недоторканності і попередили команду майбутнього президента Зеленського, щоб Порошенко не чіпали.

Дональд Трамп
Дональд Трамп

Скандальновідомий російський пропагандист Володимир Соловйов закликав не визнавати результати виборів президента України, перемогу на яких здобув Володимир Зеленський.

Володимир Соловйов
Володимир Соловйов

Головний рупор Кремля заявив, що вибори були не демократичні, оскільки погляди обох кандидатів нічим не відрізняються.

"Вибори не треба визнавати. Яку демократію вони відстояли? Чим погляди Зе відрізняються від поглядів По?"- заявив він в Twitter.

Володимир Зеленський живе в селищі Іванковичі, який знаходиться в 35 км від Києва по Одеській трасі. Судячи з декларації, він володіє там будинком в 352 кв. м.

Володимир Зеленський
Володимир Зеленський

У Иванковичах нерухомість в рази дешевша, ніж в Козині, де знаходиться будинок Петра Порошенка.

Петро Порошенко
Петро Порошенко

Прямо зараз поруч із Зеленським можна купити будинок на 140 кв. м за $ 70 тис. Маєток нового президента знаходиться в котеджному містечку "Маєток. Перлина Італії". Судячи з їх сайту, на території є свій дитячий сад і школа, клініка, багаторівнева система охорони і "певний комфортний мікроклімат". А ціна за квадратний метр стартує від 25 тис. грн.

Учитель історії з т\с "Слуга народу", якого зіграв відомий комік Володимир Зеленський, на екранах стає президентом країни.

кадр з фільму "Слуга народу"
кадр з фільму "Слуга народу"

Але чи зможе в дійсності актор-сатирик стати головнокомандувачем? Свої політичні амбіції шоумен, який колись навчався на юриста, але став відомим гумористом, приховує. У передвиборній гонці він обійшов нинішнього президента Петра Порошенка, зайнявши другу позицію після Юлії Тимошенко. Чи порадує українців затребуваний гуморист на посаді глави держави?

Український журналіст Дмитро Гордон прокоментував волевиявлення українців на президентських виборах 2019, в яких конкурували кандидати Петро Порошенко та Володимир Зеленський.

Дмитро Гордон, український журналіст
Дмитро Гордон, український журналіст

"Перемога Зеленського - це успіх всіх нас, перемога молодої української демократії ... Я хочу, щоб в політику прийшли молоді хлопці - діти перших років незалежності ", - сказав Гордон у відеозверненні.

Нагадаємо, другий тур виборів президента України пройшов 21 квітня. У цей день всі охочі виборці віддали свої голоси за кандидата, який їм сподобався.

Як повідомляв раніше Знай.ua, у штабі Володимира Зеленського заявили, що мають наміри налагоджувати контакти з Росією, хоча наразі не називають якихось конкретних імен.

Також Знай.ua писав про те, що лідер партії "Громадянська позиція" і колишній кандидат у президенти Анатолій Гриценко заявив, що більшість українців проголосувала проти чинної влади.