Указ президента Російської Федерації Володимира Путіна про спрощення порядку отримання російського громадянства для жителів окупованих районів Донецької та Луганської областей – це свідома ескалація агресії проти України та тиском на її уряд.

Про це заявив у середу, 24 квітня, секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов, передає прес-служба РНБО.

"Путін створює правові умови для офіційного застосування збройних сил РФ проти України. Це пов'язано з тим, що російське законодавство дозволяє використовувати збройні сили для захисту громадян РФ за межами російської території", – пояснив він.

Також Турчинов додав, що відповідь на такі дії російської влади може бути тільки одна – "зміцнення нашого оборонного потенціалу і відповідна міжнародна реакція на злочинні дії Кремля з посиленням санкційного тиску на країну-агресора".

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі
Показати ще

Раніше ми писали про те, що кандидат в президенти Володимир Зеленський поділився думками щодо особливого статусу Донбасу, амністії бойовиків і відносин з президентом країни-агресора Володимиром Путіним.

Нагадаємо, що президент Росії Володимир Путін підписав указ про спрощений порядок отримання громадянства РФ для жителів окупованих Росією територій Донецької та Луганської областей. Заяву про отримання громадянства РФ повинні розглядати протягом 3 місяців після подачі документів.

Як повідомляв портал Знай.uа, лідер КНДР Кім Чен Ин приїхав до свого російського колеги Володимира Путіна. Не дивлячись на те, що обидва персонажі відомі на світовій політичній арені диктатори, це перший візит корейського деспота до російського з часу вступу Кім Чен Ина на посаду в 2011 році.

Також портал Знай.uа писав, що українцям розсекретили скандальну правду про сім'ю лідера фракції "Народний Фронт" Максима Бурбака. Як виявилося, родина брата політика не тільки проживає в Криму, але і в 2015 році отримала російські паспорти.